Skifte till LED-belysning i föreningen

-

Styrelsen har fattat beslut om att byta ut vår belysning som innehåller kvicksilverlampor till LED-belysning.

Lamporna som omfattas är trapphus, tvättstuga, källare, garage och takterrasser. Våra armaturer som vi har sen tidigare kommer att behållas men blir ombyggda för att passa LED-belysning. Armaturerna kommer att styras av rörelsesensorer och ljussensorer där det sker ljusinsläpp. Övrig belysning är sen tidigare lågenergi bortsett pollarna på innegården som ej går att skifta till LED.

Styrelsen har tagit in flera offerter men beslutat att Miljöbelysning ska genomföra arbetet då de bland annat har väldigt goda referenser från andra föreningar i Västra Hamnen. I avtalet med företaget ingår en underhållsgaranti på fem år vilket betyder att vi inte kommer få några ytterligare kostnader under femårsperioden för tex för utbyte av trasiga lampor. 

Bakgrunden till skiftet är dels att kvicksilverlampor förbjudits inom EU och inga nya lampor får produceras. Dessutom kommer det att bli en kostnadsbesparing över tid för föreningen då vår energikonsumtion kommer att minska rejält. 

Arbetet kommer att påbörjas den 30/3 och tar cirka 7 arbetsdagar. Under arbetet kommer det att vara mörkt i trapphusen från och till.

 

Hör av er till styrelsen vid frågor.

27 Nov

Cykelrensning

Cykelrensning

11 Okt

Avgiftshöjning 2024

Avgiftshöjning 2024

13 Sep

OVK, besiktning av ventilation

OVK, besiktning av ventilation