Avgiftshöjning 2024

Avgiftshöjning 2024

Hej boende i Brf Ankarparken 1,

Som utlovat i senaste nyhetsutskicket kommunicerar vi här utfallet efter vår budgetgenomgång tillsammans med vår ekonomiska förvaltare Bredablick. På Bredablicks rekommendation har styrelsen beslutat om att föreningen ska höja avgifterna med 8 % från och med januari 2024. Höjningen är den lägsta rekommenderade höjningen baserad på Bredablicks prognos och nödvändig för att möta de utgifter som kommer och för att vi ska ha en balans i vår ekonomi.

Höjningen är fram för allt en effekt av att räntan på föreningens låneskuld stigit kraftigt då flera av våra lån förfallit från låga räntor till dagens räntenivå. Som exempel låg föreningens snittränta på 1,55 % år 2021 medan för 2024 har vi en prognos om en snittränta på 4,75 %. Tillsammans med att föreningen historisk haft låga avgiftsökningar bortsett föregående år är tyvärr höjningen nödvändig. Höjningen innebär ca 6 kr i avgiftshöjning per kvadratmeter. Som exempel om man har en lägenhet som är 100 kvadratmeter innebär höjningen ca 600 kr/ månad.

Utöver en stigande ränta har föreningen även två lokaler som är uppsagda och löper ut under 2024. Vi jobbar aktivt på att få in hyresgäster och har i dagsläget diskussion med några intressenter, dock utan att något är klart i dagsläget. Parallellt kommer vi samtidigt att anlita Croisette som lokalförmedlare som kommer att bistå i processen med att hitta nya hyresgäster. Har någon i föreningen tips eller vet någon som letar lokal får ni mer än gärna höra av er till oss i styrelsen

Till sist, vi i styrelsen har gjort vårt yttersta för att spara in på utgifter och har under året gjort mycket av underhållet själva som att renovera våra takterrasser och omplantering av rabatter, jämfört offerter och fått ner priser. Samtidigt hoppas vi på att räntenivån kommer att stabiliseras under nästkommande år och förhoppningsvis att vi kan få medvind med lägre räntenivåer.

Har ni frågor eller funderingar kring kommande höjning är ni mer än välkomna att kontakta oss i styrelsen på styrelsen@brfankarparken.se

Med vänliga hälsningar, Styrelsen

27 Nov

Cykelrensning

Cykelrensning

11 Okt

Avgiftshöjning 2024

Avgiftshöjning 2024

13 Sep

OVK, besiktning av ventilation

OVK, besiktning av ventilation