Misskötsel av soprum kan bli kostsamt

Den senaste tiden har alltifrån garderober till träningsredskap och bord placerats i soprummet.

Kartonger har även placerats mitt på golvet (trots att sopkärlen inte varit fulla), vilket lett till att boende har fått städa upp efter varandra. För tydlighetens skull måste vi nu därför poängtera att soprummet inte är en plats där man kan placera saker som man vill bli av med på ett enkelt sätt. De saker som inte kan slängas i soprummet får antingen säljas, skänkas till lämpligt ställe alternativt köras till återvinningscentraler som bland annat finns i Norra Hamnen och i Bunkeflo.

Här kan ni läsa mer om de återvinningscentraler som finns.

I övrigt gäller sunt förnuft och att läsa på kärlen för att veta vad som ska slängas var.

Om misskötsel av soprummet fortsätter kommer styrelsen att tvingas införa en debitering för extra soptömning. Kostnaden för denna soptömning kommer enskilda personer som inte följer våra gemensamma bestämmelser att få stå för själva.

Vi hoppas givetvis att vi inte ska behöva införa denna form av straffavgift men känner ändå att det är ett måste utifall att problemen inte upphör.

Har ni frågor om vad som gäller för soprummet eller är i behov av hjälp med något rörande det här är ni välkomna att kontakta styrelsen.

Mvh

Styrelsen

27 Nov

Cykelrensning

Cykelrensning

11 Okt

Avgiftshöjning 2024

Avgiftshöjning 2024

13 Sep

OVK, besiktning av ventilation

OVK, besiktning av ventilation